Luister mijn nieuwste Podcast op Spotify

Loslaten & vergeven

Hoe vaak heb je wel niet gehoord ‘dat moet je loslaten‘. Al dan niet als (ongevraagd) goed bedoeld advies. Je moet je ex loslaten, je moet je gedachten loslaten, loslaten van stress, loslaten van schuldgevoelens etc. Maar hoe doe je dat dan? Want juist als je er aandacht aan geeft groeit het.

En wat als ik jou vertel dat er een hele eenvoudige methode bestaat waarin je razendsnel los kunt laten in het hier en nu, welke gedachten, overtuigingen, belemmeringen zou je dan nu los willen laten?

De Sedona Methode

Lester Levenson is de grondlegger van de Sedona methode. Op 42-jarige leeftijd kreeg hij een tweede hartaanval en te horen dat hij nog 2 a 3 weken te leven had. Hij is zich toen gaan afvragen wie hij werkelijk was, wat hem dreef en wat hem gebracht had waar hij nu was. En kwam toen tot allerlei ontdekkingen en het inzicht dat hij door het loslaten van negatieve gevoelens en gedachten grip kreeg op zijn gezondheid en zijn kwaliteit van leven kon verbeteren. Binnen twee maanden bereikte hij een permanente staat van innerlijke vrede en goede gezondheid. Hij leefde hierna nog 42 jaar. Zijn uiterst effectieve methode wordt nu de Sedona methode genoemd; vernoemd naar een plaats in de VS.

House of Heart Connection handen

loslaten of afleiden?

Iedereen kent wel een situatie waar je wilt loslaten, maar het toch steeds weer terugkeert. Bijv. met een relatie. Je weet dat het niet meer ging werken tussen jullie, je neemt jezelf voor om de komende dagen geen contact op te nemen. Op wilskracht houd je jezelf er ook aan. Naar de buitenwereld vertel je dat het beter is en dat je de ander loslaat.

In je hoofd is je ex nog volop actief, je denkt terug aan de nare momenten, ook aan de leuke momenten. En je spreekt jezelf weer toe ‘het is beter zo’. Je krijgt weer meer tijd om af te spreken met vrienden en je pakt je sport weer op, ‘zo dat loslaten gaat goed’, zeg je tegen jezelf.

En dan kom je je ex tegen, jullie hebben een kort gesprekje, best oke. En vervolgens roept dit weer allerlei emoties, beelden en gedachten bij je op. Je twijfelt weer aan jezelf, je hebt een gevoel van falen, je denkt er vaker aan dan je zou willen etc. Loslaten is toch nog niet helemaal gelukt. Jezelf afleiden wel. Wel qua fysieke afstand, maar op emotioneel en gevoelsniveau neemt het nog ruimte in.

Waarom kan ik niet loslaten?

Dat komt omdat loslaten alleen effectief is als je op verschillende niveaus er aandacht aan besteedt. Welke gedachten, emoties, overtuigingen en behoeften roept een situatie allemaal bij je op? Alleen vanuit wilskracht en rationaliseren is helaas niet voldoende om echt los te laten. Tijdens een loslaatsessie zoomen we hier op in en krijg je een tool aangereikt om op een zeer eenvoudige en simpele wijze los te laten.

Uiten, onderdrukken en loslaten

In de psychologie wordt beweerd dat er 2 mogelijkheden zijn om met emoties om te gaan: uiten of onderdrukken. De derde mogelijkheid wordt niet erkend en dat is loslaten. Met loslaten ga je er niet tegenin (onderdrukken) en je hoeft het ook niet al het extreme te uiten (boosheid, irritatie), maar je gaat het de ruimte geven.

House of Heart Connection Anita

Loslaten is een essentie

Ik werk volgens de principes van de Sedona methode waarbij je ongewenste gedachten, gevoelens en negatieve lichamelijke sensaties in het moment kan loslaten. Loslaten kun je niet met (alleen) het denken doen, zodra je denkt aan datgene wat je niet wilt wordt het groter in je bewustzijn. Loslaten is een essentie en de Sedona methode werkt met je wil. Willen komt vanuit je hart.

Loslaten in het hier en nu

Je hoeft niets te weten over je verleden om te kunnen loslaten. Je kijkt puur naar de situatie in het hier en nu; is er een lichamelijke sensatie, ervaar je emotie, is er vaak een repeterende gedachte? Zijn er beperkende overtuigingen? Dat is allemaal in het hier en nu. En als je dit niet wilt dan ga je er tegen verzetten. Bij weerstand voed je datgene waar je vanaf wilt. Dat wat je aandacht geeft groeit. En dat frustreert. Het werkt niet.

Met de Sedona methode gaan we het ongewenste de ruimte geven, we verwelkomen het ipv ons ertegen verzetten.
Je zit op een stoel en met simpele armbewegingen gaan we alles de ruimte geven. Dit doe jijzelf, ik begeleid je er doorheen.

House of Heart Connection birds

Ben ik de irritatie of ben ik bewust van de irritatie?

Tijdens een loslaatsessie werken we via jouw onderbewustzijn naar bewustzijn toe. Vergelijk bewustzijn met de oceaan, aan de oppervlakte kan het stormen, hoge golven; dit staat voor emoties, gevoelens, honger, dorst etc. Diep in de oceaan is het stil en vredig. Bewustzijn is altijd in ons aanwezig en dat is onze essentie.

Je bent aanwezig en je bent bewust, dat is de essentie van loslaten. Je kunt jezelf altijd afvragen “ben ik de irritatie of ben je je bewust van die irritatie”. De emotie komt en gaat. In de kern zijn wij bewust, het is eindeloos aanwezig.

Essentie

De Sedona methode brengt je naar de natuurlijke staat van zijn, je essentie. Je ervaart een tevreden gevoel. Je kunt op een neutrale wijze kijken naar jouw thema waarvoor je kwam. Wanneer je overtuigingen en patronen loslaat kom je in een gelukkige staat van zijn.

Regie behouden

Het prachtige aan de Sedona methode is dat het zeer eenvoudig is. Het is zo’n simpele, eenvoudige methode dat het vaak verbazing oproept of dit wel echt werkt. Ik begeleid jou door de sessie heen en reik jou tevens ook de tool aan, zodat je dit ook zelf kunt toepassen in elk gewenst moment van je leven. Zodat jij zelf de regie hebt en behoudt.

Deze sessie is zowel online als offline effectief. Een sessie duurt zo’n 60 min. en aan te raden is om minstens 3 sessies af te nemen. Echter is het maatwerk en kan voor de één een enkele sessie voldoende zijn en voor de ander 8.

Wil jij ook de regie behouden?

Scroll naar boven

Individuele begeleiding

Vul het formulier hieronder in en geef aan voor welke 1 op 1 sessie(s) je interesse hebt. 

Nadat je het formulier verstuurd hebt, neem ik contact met je op om samen de details te bespreken.