Luister mijn nieuwste Podcast op Spotify

Familie Opstellingen

Systemisch Werken met familieopstellingen geeft diepgaande inzichten die zijn oorsprong vinden binnen je familiesysteem: onbewuste patronen, dynamieken, trauma’s, overtuigingen en zelfs goed bewaarde familiegeheimen.

De magie van een familieopstelling opent de deuren naar inzicht en persoonlijke groei. Binnen jouw familiesysteem herstelt de natuurlijke energiestroom, waardoor eerdere blokkades plaatsmaken voor transformatie.

Je krijgt de krachtige handvatten en tools aangereikt om diepgaande veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Het helpt je te bevrijden van wat je vasthoudt of beperkt in het dagelijks leven.

House of Heart Connection Anita

(On)bewuste trauma's en dynamieken

Familieopstellingen is een therapievorm dat inzichten geeft op processen waar je wel en geen invloed hebt. Trauma’s van onze voorouders die niet zijn geheeld, kunnen zo generaties lang overgedragen worden zonder dat je je daar bewust van bent.

In het dagelijks leven kun je je somber voelen, een buitenbeentje zijn, nooit begrepen worden, kortom zware ballast van welke aard dan ook. Een familieopstelling laat je inzien of deze ballast van jou is of dat dat bij iemand anders thuishoort.

Wanneer jij onbewust verantwoordelijkheid draagt voor een ander in jouw familiesysteem, sta je niet op je eigen plek in het familiesysteem en zal je altijd, in meer of mindere mate, mentale en/of fysieke klachten ervaren. Een familieopstelling kan je helpen dit te doorbreken, inzichten te krijgen en jezelf te helen.

Hoe werkt een familieopstelling?

De term familieopstelling kan soms wat verwarring teweeg brengen. Jij komt zelf met een vraag, je hoeft je eigen familieleden daarbij niet mee te nemen. En je vraag hoeft ook niet over jouw familie te gaan. In een familieopstelling worden representanten (andere mensen) opgesteld. Met mensen die jij als vraagsteller kan opstellen voor personen uit jouw familiesysteem.

Ik begeleid dit en stel de juiste vragen om de onbewuste processen naar de oppervlakte te krijgen. Zonder dat de representanten informatie hebben van jou, stappen zij in de rol die hen gevraagd wordt. Er is hierbij geen sprake van acteren, de representant ervaart enkel wat er gebeurt. We spreken van een energetisch veld dat informatie geeft. Door de juiste vraagstelling, observaties en begeleiding krijg jij antwoord en inzichten m.b.t. jouw vraag of thema.

House of Heart Connection familie opstelling
Video afspelen

Je kunt ook deelnemen als representant

Naast vraagsteller kun je ook alleen deelnemen als representant. Voor iedereen kan het inzichten geven en thema’s aan het licht brengen waar je zelf mee kampt aan het licht brengen. Daarnaast is deelnemen als representant ook een manier om kennis te maken met familieopstellingen en te ervaren wat het teweeg kan brengen.

Binnen mijn coaching trajecten werk ik ook met opstellingen. Afhankelijk van het thema waaraan we werken. Dat gebeurt dan 1 op 1 en doen we dmv systemische oefeningen, met poppetjes of vloerankers.

In de video hiernaast leg ik de verschillen en overeenkomsten uit tussen 1 op 1 en groepsopstelling.

Testimonials familieopstelling

"Wat er tijdens de opstelling gebeurde was magisch. Door middel van energetische energie kwam er zoveel los bij de representanten en mijzelf. Ik kijk terug op een eerlijke, rauwe, moedige dag wat uiteindelijk veel in werking heeft gezet."

"De relatie met mijn ouders is veel beter. En dan vooral wat mij opvalt is dat zij mij nu als hun dochter behandelen. Ik voel weer onvoorwaardelijke liefde. En daardoor voel ik meer vrijheid."

"Ik vond het een bijzondere ervaring, heel bijzonder. Daarom wilde ik graag mijn vraag invrengen. Ik vind het echt bijzonder, echt, geen andere woorden voor. Dit is echt. Ik vind het leerzaam en heilzaam voor mijn eigen proces. Het inspireert mij en geeft mij kracht."

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over Familie opstellingen?

Scroll naar boven

Individuele begeleiding

Vul het formulier hieronder in en geef aan voor welke 1 op 1 sessie(s) je interesse hebt. 

Nadat je het formulier verstuurd hebt, neem ik contact met je op om samen de details te bespreken.